7 augustus 2017

Links racisme


Blank links gaat opportunistisch om met zwarte mensen. In de door progressieven gedomineerde media zie je ze bijna niet. Voor de onderwerpen racisme, amusement en sport, worden ze van stal gehaald, voor de honderden andere terreinen in de samenleving worden ze niet nodig gevonden.

Het belangrijkste aan een zwarte persoon is voor een modieus links iemand zijn of haar huidskleur. Niet de mening, de opleiding, of de functie. De overschatting van het belang van afkomst komt betrokkenen zelf niet ten goede. Het zijn doorgaans enkel activisten die voor de camera verschijnen, als het over het onderwerp ras gaat.

Afwezig


Wel eens een zwarte Nederlander geïnterviewd zien worden in Nieuwsuur over de economie? Over het milieu? Een zwarte vertegenwoordiger van Greenpeace over het klimaat? Een Surinaamse woordvoerder van Rijkswaterstaat over wegenaanleg en files? Als het om het echie gaat willen wij blanke sprekers zien.

Er zitten geen zwarte mensen in de Tweede Kamer. Een zwarte minister of staatssecretaris kan een formateur niet vinden.

Er zijn honderdduizenden zwarte mensen in Nederland, in de oude media spelen ze vrijwel geen enkele rol. Nieuwsuitzendingen bevatten grotendeels reclame tegenwoordig, voor politiek wenselijke standpunten. En daar zijn zwarte mensen maar heel beperkt nuttig. Eigenlijk worden ze, afgezien van hun huidskleur, gewoon niet serieus genomen. Rechtse zwarte mensen zijn in de praatprogramma's vrijwel taboe.

Ondertussen willen jonge GroenLinksers en D66'ers hun witte kindertjes niet naar zwarte scholen sturen. Hoe schadelijk dat ook is voor de kansen en de integratie van minderheden. Eigen kroost eerst.

Eenzijdig


Dan de krampachtige wijze waarop het zwart schminken van witte gezichten bestreden wordt. Alsof zwarte Nederlanders geen grotere problemen aan hun hoofd hebben. De keuze om het daarbij nooit over de Antillen te hebben, waar zwarte inwoners enthousiast de rol van Zwarte Piet spelen, is onwaarachtig. Dat krijgt u dus niet te zien. Komt niet goed uit. Waarmee het hele racismedebat haar geloofwaardigheid verliest. Trouwens, als de meeste zwarte mensen een probleem met het sinterklaasfeest hadden, zou dat al lang in een opiniepeiling zijn gemeld.

Eigentijds links bestaat vooral uit zwarte mensen, homo's en moslims, als je de propaganda moet geloven. Maar op invloedrijke posities komen deze mensen nauwelijks voor, tenzij als gevolg van positieve discriminatie.

Het visitekaartje van blank links is dat ze zo goed zijn. Daar zou niks mis mee zijn als het zo was. Maar de veronderstelde goedheid is al meer een modieuze façade geworden, die enkel om de linkse subcultuur draait. Die is niet geïnteresseerd in de klassiek-linkse thema's van machtsverhoudingen in de maatschappij, armoedeproblematiek of woningnood, waar veel zwarte mensen mee te maken hebben.