7 juni 2017

Rechtse onverdraagzaamheid


Kinderen hebben de gewoonte niet meer dan acht uur per dag naar school te willen gaan. Dat heeft onder andere tot gevolg dat schoolgebouwen elke dag zestien uur lang leeg staan. Dat is onhandig, denken sommige eigenaren van schoolgebouwen. Kunnen we daar niet wat mee? Als we nou vertrekken gaan verhuren, voor allerlei activiteiten, kunnen we de kosten voor zo'n gebouw mooi drukken.

Allerlei verenigingen hadden daar wel oren naar: fitnessclubjes, bridgeverenigingen, muziekgezelschappen, sporters, allemaal gingen ze 's avonds of in het weekend schoolgebouwen huren. Ook werden er lezingen gehouden. Dat ging lange tijd goed. Totdat gelovigen die zich door de islam laten inspireren zich meldden. Dat deed op rechts woedende toorn ontbranden: is-la-mi-se-ring! De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie stelde zelfs vragen over deze misstand aan de overheid.

Tegenover de klimaatgekte en andere ontsporingen van links heb je wat rechtse tegenkrachten nodig, voor mensen die zich graag door het gezonde verstand laten leiden. Maar het moet gezegd: hysterie is ook rechts niet vreemd, getuige de ophef die men over het zalenverhuurbeleid meent te moeten maken.

Een kleine voorspelling: als een gemeente zou weigeren vergaderruimte te verhuren aan een moslimgezelschap, ten einde 'islamisering' van Nederland tegen te gaan, zou de onafhankelijke rechter korte metten maken met zulke discriminatie.

En dat weet de VVD ook wel.